MITT 2015

Nå igjen er det en stund siden dere hørte noe fra meg her, så aller først håper jeg at alle har hatt en fantastisk fin jul! Det har i hvert fall jeg. I år var kjæresten til søstra mi og fetteren vår fra Drammen med oss, så vi var flere enn "vanlig" hjemme her på julaften, noe som uten tvil var veldig koselig. I romjula har jeg slappet av en hel del og egentlig ikke gjort annet enn det som har falt meg inn, enten det er har vært å se på TV, lese, ta bilder eller bare høre på musikk. Akkurat som jeg liker avslappende dager!

Jeg vet ikke om dere husker dette, men i januar lagde jeg en "2015 Memory Jar" hvor jeg i løpet av året har skrevet ned gode minner og generelt ting som har fått meg i godt humør - et glass som i løpet av året har blitt stappfullt. Planen i år var jo lage en video om året som har gått der jeg åpnet glasset og fortalte litt om et utvalg hendelser. Men slik har det dessverre ikke blitt siden jeg har vært skikkelig forkjølet de siste dagene, noe som er forferdelig kjedelig med tanke på at det er nyttårssaften og alt, men det er ikke så mye jeg kan gjøre med det. Av samme grunn har jeg heller ikke ordent med noen ordentlig årskavalkade, i og med at videoen egentlig skulle være min årskavalkade i år. I stedet satt jeg meg ned i ro og mak i dag tidlig, åpnet glasset, lo godt for meg selv og tok litt bilder underveis.

I januar fikk jeg endelig lappen, og i februar tok jeg mange bilder. Et av bildene jeg tok under ekstremværet Ole kom faktisk på trykk i lokalavisa, noe som egentlig var veldig stort for meg! I mars var jeg i Budapest med klassen på videregående. Det var en veldig fin tur, og i etterkant har Budapest blitt en av mine favorittbyer. Jeg har veldig lyst å dra tilbake tid en eller annen gang! April var en svært rolig måned der det ikke skjedde noe særlig, men mai var en veldig bra måned med både russetid og Ariana Grande-konsert med bandet Rixton som oppvarming i Oslo. Det er første gang jeg har opplevd at en artist har tatt med seg en annen kjent artist utenlands fra som support act, og det var veldig stas at det var akkurat Rixton siden jeg også er veldig stor fan av dem! I juni hadde jeg min siste skoledag ved Volda vgs og var offisielt ferdig med 13 års skolegang, noe som var både trist og fint. I juli skjedde det også mye. Det var sommerferie, jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn på Bachelor i Språk og litteratur ved HVO, og mot slutten av måneden var vi på Allsang på Grensen i Halden og møtte fetteren min i Drammen. Den første uka av august tilbrakte jeg i Tyrkia med familien. Det var en tur fylt med mange gode minner og interne vitser som jeg fremdeles ler meg halvt i hjel av når jeg tenker på det. Mot slutten av august begynte jeg å studere Språk og litteratur ved HVO. I september skjedde det ikke noe ekstraordinært, men i oktober fylte jeg 19 år. I november slapp mange av favorittartistene mine ny musikk og jeg var ellers opptatt med studier disse månedene. I begynnelsen av desember bestod hverdagen min hovedsaklig av eksamensskriving før jeg kunne ta en velfortjent juleferie. Denne måneden fikk jeg også tak i billetter til Justin Biebers Purpose Tour neste år, noe jeg gleder meg veldig til allerede. Ellers har jeg telt ned til jul med vlogmas med minst 6 YouTubere, samt Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen på DVD. Med andre ord har siste halvdel av desember vært veldig koselig!

2015 har altså vært et innholdsrikt og fantastisk fint år, og jeg håper at året vi trer inn i om noen timer blir minst like bra! Dette innlegget ble kanskje litt lengre enn vanlig, men jeg håper det går fint likevel. Ellers håper jeg også at alle får en fantastisk nyttårsfeiring i kveld. Godt nyttår, og så snakkes vi i 2016! :) Hvordan har 2015 vært for deg, og er det noe du ser frem til i 2016?

282 DAYS UNTIL

Onsdag i forrige uke kom en av dette årets desidert største gladnyheter. Justin Bieber kommer tilbake til Norge med Purpose Tour i september neste år! På fredag var det forsalg gjennom den offisielle fanklubben hans, og jeg var blant de heldige som fikk sikret seg billetter. De kom i posten i dag, og jeg er så glad for å endelig få muligheten til å se en av artistene som betyr aller mest for meg på live konsert igjen. Jeg gleder meg så sinnsykt!!!

Skal du på konsert?

HANNAH

Mellom de to siste eksamenene innvilget jeg meg selv to dager helt fri, og store deler av disse to dagene satt jeg under dyna med en bok i fanget. Jeg har ikke lest en eneste bok, bare for gøy, siden jeg leste Sjansespill i oktober som jeg for øvrig skrev et innlegg om her. Siden da har all lesing vært av pensumlitteratur, for å forberede meg til eksamen, så det var veldig gøy å endelig kunne gjøre det igjen. Man blir liksom tatt med til en helt annen verden! Det er kanskje det jeg elsker aller mest med å lese, og bøker som får meg til å føle noe, uansett hva det er, er definitivt en stor favoritt.  

Boka jeg har lest denne gangen heter Hannah og er skrevet av Nick Alexander. Den var veldig annerledes fra bøker jeg har lest tidligere. Før har jeg lest mest av bøker som handler om jenter/gutter i ungdomsalderen, men i Hannah var hovedpersonen en godt voksen dame. Det var kanskje litt uvant i starten, men etterhvert merket jeg ikke så stor forskjell. Egentlig synes jeg det var litt morsomt å lese en bok fra noen som var godt voksne sitt perspektiv. Jeg likte faktisk boka så godt at jeg ble skikkelig gira da jeg fant ut at det finnes en oppfølger. Den ser jeg virkelig frem til å lese!Hvilke bøker liker du å lese?

JULEFERIE

Gårsdagen gikk til siste innspurt på siste eksamensoppgave som jeg leverte for en bitteliten stund siden, hvilket betyr at jeg offisielt har juleferie! Det er så sinnsykt deilig etter tre hektiske uker med tre eksamener rett etter hverandre. Resten av dagen skal jeg bare slappe av og catche up på julekalenderne som jeg ikke fikk tid til å se i går. Ellers er planen å få ryddet skikkelig opp her, for det ser virkelig ikke ut etter tre uker hvor rydding ikke akkurat har vært førsteprioritert. Det blir herlig å endelig kunne rydde bort alle skolebøker og senke skuldrene for en liten stund!

Når får du juleferie?

TREDJE SØNDAG I ADVENT

Tenk at det er tredje søndag i advent allerede! Denne måneden har gått like fort som resten av året. Før vi vet ord av det er det faktisk 2016. Det er egentlig litt sykt å tenke på. Det er vel ikke bare meg som skulle ønske tiden ville gå litt saktere av og til? Haha! Bortsett fra at halve måneden har vært en eneste stor eksamensperiode for min del har jeg virkelig kost meg i desember. Jeg elsker alt som har med julen å gjøre - mørket utenfor, julemusikk, julekalendere på DVD, blinkende lys, julegaveshopping og å pakke inn gavene etterpå. I år har jeg også blitt mye flinkere til å huske og tenne stearinlys, så jeg har endelig fått bruk for alle lysene jeg har hatt oppbevart på rommet i lengre tid. Alt er med på å skape en viss stemning. Det eneste som mangler nå er vel at snøen melder sin ankomst, så jeg håper egentlig det kommer noe snart, men litt holder i massevis altså. Håper alle har hatt og får en strålende fin søndag videre!

Hva liker du med desember?

LONG TIME NO TALKDette har vært min hverdag i tre uker nå, og det er også forklaringen på manglende oppdatering her. I løpet av denne perioden har jeg gjennomført og levert to hjemmeeksamener i norsk, og jeg har i skrivende stund tatt en liten pause fra skrivingen av den tredje og siste oppgaven. Den er for et obligatorisk innføringsemne, innleveringsfrist er på tirsdag, og etter det har jeg "juleferie" i ca 1,5 måned. Det blir herlig! Jeg må innrømme at nå som jeg endelig hadde litt tid til å kunne skrive litt her, merker jeg at jeg har savnet det veldig, så heldigvis er det bare et par dager igjen før jeg kan fokusere litt på bloggen igjen. Det gleder jeg meg til! Jeg har noen idéer til diverse innlegg fremover, men om det er noe spesielt dere ønsker så er det bare å skrike ut. Nå må jeg nesten skrive til mer på eksamensoppgaven, og så snakkes vi snart!Hva har du gjort i det siste?

NOEN EKSTRA TIMER I DØGNET

Noen timer ekstra i døgnet hadde ikke gjort noe, eller hva, dere? Det ble et bittelite opphold på bloggen igjen i går siden jeg måtte prioritere oppgaveskriving. På sånne dager liker jeg enten å ha forhåndsskrevne innlegg eller i hvert fall ha en klar plan på hva jeg skal skrive om, så slipper jeg å havne i den knipa. Med oppgaveskriving hengende over skuldrene har jeg nemlig ikke tid til å tilbringe flere timer på å mane frem en idè fra bakhodet og tygge på formuleringer, som jeg veldig ofte gjør, i timevis. Merker jeg synes det er veldig kjedelig når det blir snakk om den altfor kjente prioriteringslista siden jeg egentlig har lyst til å gjøre så mye mer enn det det viser seg at jeg har tid til. Dessverre er det ikke alltid at det går an. Nå skal jeg få unnagjort litt mer av oppgaveskrivingen, så snakkes vi senere. Håper alle får en strålende fin fredag!Hva er dine planer for dagen?

SJANSESPILLJeg vet ikke hva det er, men helt siden jeg leste Perfekt kjemi-serien av Simone Elkeles tidligere i år (som jeg skrev et innlegg om her etter at den falt i veldig god jord), så har jeg hatt utrolig lyst til å lese den nye boka hennes Sjansespill. I slutten av august fikk jeg karret meg til å bestille denne boka, men den har, inntil ganske nylig, stått ulest i bokhylla. Den har liksom fungert som en liten motivasjon til å få unnagjort lesing av pensum som jeg har måtte prioritere. Når jeg har lest det, først da kan jeg lese den. Hehe!

Nå har jeg endelig fått lese den, og jeg elsket den. Den handler om Ashtyn og Derek og deres to ganske turbulente liv, i tillegg til forholdet dem i mellom, men mer enn det vil jeg ikke røpe. Mange vil nok si at det er en eneste stor klisjè, og har det har de nok helt rett i, men det er noe, uten at jeg helt klarer å sette fingeren på det, ved måten Simone Elkeles skriver på som bare fanger meg. Jeg elsker skrivemåten og historiene hennes, til tross for at handlingen er ganske forutsigbar, og jeg håper virkelig at hun gir ut en ny bok veldig snart!Har du en favorittforfatter?

ALTFOR LENGE SIDEN

Nå er det altfor lenge siden sist! Tror faktisk det er godt over to uker siden jeg satt meg ned for å skrive et skikkelig innlegg, og det er jo egentlig litt trist hvis man ser sånn på det. Det å blogge og å kunne sette ord på alt tankesurret som befinner seg i hodet til tider, ja, det er virkelig noe for seg selv og jeg elsker det. Men av og til sier det bare stopp, og den siste tiden har det vært litt sånn. Hverdagen består hovedsaklig av studier, og det er ikke alltid like interessant. Verken for dere som leser eller for meg som skriver. Ellers har de siste ukene vært ganske rolige, og det syns jeg er helt greit. Man får liksom tid til å senke skuldrene litt mellom slagene, og det kjenner jeg gjør godt! Denne uka er det derimot fullt kjør med undervisning igjen. For meg er det alltid mandagen som er hardest, så med andre ord har jeg vært ganske redusert etter at jeg kom hjem i dag. Nå skal jeg snart krype under dyna. Det ble nok litt lite søvn i natt som var, for jeg har vært dødstrøtt i hele dag. Jeg aner faktisk ikke hvor mange ganger jeg gjespet i løpet av skoledagen, heheh... Ellers håper jeg at dere har hatt det fint i det siste! Vi snakkes snart :)
BARE BJØRNOVTidligere i kveld var jeg på Bare Bjørnov på Fosnavåg konserthus. Fantastisk bra og talentfull dame, det der! Det som er litt rart med slike show er at når man sitter i salen holder man nesten på å le seg i hjel, men så straks man kommer ut av salen husker man egentlig ikke så mye av det som ble sagt. Haha! Flere som har det sånn, eller er det bare meg?? I dette tilfellet tror jeg programbeskrivelsen beskriver det bedre enn jeg kan i skrivende stund: "Klassisk musikk forlengs og baklengs, nødrim og lavterskelmusikaler, digresjoner, kåseri og musikalske sidesprang: Ingrid Bjørnov inviterer til hjemme-alene-fest med flygel!"

Kveldens show var virkelig bra, så dette anbefales på det sterkeste! Selv ble jeg veldig imponert over at hun spilte med bind (sovemaske) for øynene i flere minutter, eller som Ingrid Bjørnov selv så fint kalte det "making in progress" (det er i hvert fall det jeg tror hun kalte det). Hvis ikke dèt satt skikkelig, skulle jeg likt å se det når det satt, for det var eksepsjonelt! Det kan faktisk oppsummeres i et ord på tre bokstaver: WOW!

Hva har du gjort i kveld?

FORMOLOGI OG RETROGRAFERING

I går kveld fikk jeg virkelig erfare hvor viktig det er å sette grenser. På morgenkvisten fikk jeg en ny språkoppgave som jeg begynte å arbeide med umiddelbart. Det er overhodet ikke slik at jeg sitter fastklistret i sofaen med skriveprogrammet oppslått hele dagen, jeg gjør selvsagt andre ting innimellom, men når man er hjemme alene i flere timer er det ikke så veldig mye annet å finne på. Plutselig var klokka 18:30, og da jeg begynte å skrive formologi i stedet for morfologi skjønte jeg at det var på tide å ta kvelden. Som om det ikke var nok, så gjorde jeg enda en oppdagelse da jeg åpnet dokumentet igjen tidligere i dag. Jeg så kjapt over teksten og der stod bl.a retrografering. Hva er det for et slags ord? Jeg mente jo selvfølgelig retrogradering, hvilket betyr at jeg må ha vært et skikkelig surrehue i går kveld. Hehe! Nå er det endelig fredag og jeg har tatt litt helgefri før siste finish på oppgaven skal gjøres i morgen. Ønsker alle en strålende fredagskveld!

Hva studerer du?

AVSLAPNINGSDAG

I dag har jeg hatt en etterlengtet fridag! Oppgaven for dette tyngdepunktet i litteratur ble levert i går og jeg fikk også unnagjort andre skolerelaterte ting som skulle gjøres denne uken, så denne dagen har jeg brukt til å slappe helt av. Jeg hadde tenkt å være ganske effektiv og få gjort noe av det jeg ellers ikke rekker når jeg driver med skolearbeid, men det endte med at jeg så på film i 5 timer. Hehe! Men det er egentlig helt greit at det ble sånn også, for i morgen blir det lagt ut en ny språkoppgave så da blir det 5 dager med intens skriving igjen. Nå skal jeg se kveldens episode av Hotel Cæsar og etterpå skal jeg lage middag, så vi snakkes!Hva har du gjort i dag?

RISE AND SHINE

God morgen alle sammen! I dag skinner sola og himmelen er blå, men det er forferdelig kaldt på grunn av vinden. På slike dager er det ekstra deilig å kunne sitte inne og gjøre noe av det man liker best. Denne morgenen har jeg brukt til å redigere bilder, og de under er fra onsdag. Da jeg var vitne til en aldeles nydelig soloppgang mens jeg kjørte til skolen, men bildene er ikke tatt av meg denne gangen. De er tatt av min søster etter bestilling fra meg siden jeg skulle på skolen og jeg ikke hadde tid til å ta bilder først. I dag er planen å jobbe litt, gjøre siste finish på oppgåven jeg har jobbet med de siste dagene som skal leveres i kveld og deretter får vi se hva dagen bringer :-) Ønsker alle en finfin dag!EN NOE KAOTISK MORGEN

Etter tre uker "fri" fra skolen bar det tilbake til Volda igjen i dag. Ord kan ikke beskrive hvor tungt det var å komme seg opp av senga i dag tidlig. Det var bare......nei, men jeg kom meg opp til slutt da. En av mine uvaner er at jeg er veldig treig, og det er veldig sjelden at jeg klarer å komme meg ut døra på det tidspunktet jeg har sagt at jeg skal dra. Som oftest forlater bilen gårdsplassen mellom 5-7 minutter senere. Ops? Denne morgenen var intet unntak. Med musikken blastende over høytalerne kjørte jeg avgårde, men litt lenger bort i bygda begynte jeg plutselig å tenke og det var noe som sa meg at jeg hadde glemt noe. Og det hadde jeg selvfølgelig gjort - skriveboka mi - og den må jeg jo ha, for å være i stand til å notere det som ble sagt på dagens forelesning. Derfor måtte jeg snu, parkere, løpe inn og helt opp på rommet mitt i tredje etasje for å hente boka som lå på bordet - og jeg var allerede sent ute. How amazing! Deretter satt jeg meg i bilen igjen og kjørte til skolen - med noe høyere puls enn vanlig og noen stygge gloser fattigere. Hvordan har dagen din vært? 
NÅR TING IKKE GÅR HELT ETTER PLANEN

Jeg fikk plutselig lyst til å spille inn en liten video, så da var det bare å slå opp stativet, montere kameraet på og finne frem selvutløseren. Men da jeg satt meg i senga oppdaget jeg derimot at lyset absolutt ikke var på min side denne gangen. Solen var i ferd med å gå ned utenfor som ble reflektert i speilet, hvilket resulterte i at et fint naturlig lys kunne jeg bare glemme. Ikke fungerte det å stenge solen ute med verken persienner eller gardiner, så da var det bare å pakke ned alt sammen og håpe på bedre lykke neste gang. Håper alle får en fin onsdagskveld :)

Hva har du gjort i dag?

LATTER ON TOURI går var det Latter on Tour med Ørjan Burøe, Cecilie Steinmann Neess og Henrik Thodesen på kulturhuset i Ørsta, og det måtte jeg og familien selvfølgelig få med oss. Det er en times kjøretur dit, men det er jo egentlig ingenting! Skal jeg være helt ærlig så føles nesten Volda/Ørsta-området som hjemme, sånn rent geografisk ettersom jeg har tilbrakt og tilbringer mye tid der pga skole. Ja, det var en liten digresjon - nå tilbake til poenget... Det var et fantastisk bra show! Bildene er en sak for seg selv, men det var ikke det som var hovedfokuset mitt i går. Jeg var derimot opptatt med å nyte showet, og jeg lo faktisk så mye at tårene trillet flere ganger. Ønsker alle en finfin lørdagskveld!

Har du en favoritt komiker?

SÅ VAR DET PÅ'AN IGJEN

Hei dere! Da var det torsdag og snart helg igjen. Timene går så fort nå om dagen! De siste dagene har jeg brukt til å slappe av. Formen har ikke vært helt på topp, så det har vært godt for både kropp og sjel. Hehe! Jeg håper likevel at det går over snart, for det setter jo en liten demper på både humør og energinivå. Tidligere i dag fikk jeg en ny godkjenningsoppgave som har innleveringsfrist på mandag, så i dag har jeg sittet med nesa i bøkene igjen. Håper alle har hatt en fin uke og får en fin torsdag videre. Vi snakkes!

Hvordan har dagen din vært?

SCRATCH MAP

Jeg aner faktisk ikke hvor lenge jeg har vært på utkikk etter et verdenskart, ei heller hvor mange ganger jeg har bestemt meg for å droppe det etter at det virket nærmest umulig å få tak i. Eller nei, jeg fant mange kart, men det var enten altfor stort eller altfor dyrt. MEN så kom jeg over dette, det er litt annerledes enn det jeg først hadde sett for meg, men jeg angrer overhodet ikke på at jeg kjøpte det - nemlig et scratch map! I utgangspunktet tenkte jeg et vanlig kart hvor jeg kunne markere stedene jeg har vært med tegnestifter, men på dette skraper man frem stedene man har vært som på et skrapelodd, og det er jo også sinnsykt kult! Kartet har jeg kjøpt på coolstuff.no og puttet i en hvit ramme slik at det holder seg lenger! Akkurat nå er det bare 7 land som er skrapt frem, men jeg gleder meg veldig til å skrape frem enda flere etterhvert :) 

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden akkurat nå, hvor ville du dratt?

ET LITE LIVSTEGN

Nå er det altfor lenge siden sist jeg var innom her, men det blir vel ofte slik når man er student. Forrige uke hadde jeg min første uke som student på Høgskulen i Volda - med fire skoledager som varte fra 09:00-15:30. Da sier det seg kanskje litt selv at når jeg kom hjem var jeg ganske så redusert og brukte tiden til å slappe av etter at jeg hadde forberedt meg til forelesning dagen etter. Allerede på fredag fikk vi vår første oppgave og denne har jeg jobbet med i helgen, og nå begynner jeg endelig å se lyset i enden av tunnelen når det gjelder den. Det er veldig befriende ettersom neste oppgave kommer på torsdag, så får jeg slappet av litt mellom slagene. Håper alle har hatt en strålende mandag, vi snakkes snart!Hva har du gjort i det siste?

BILDENE DERE IKKE FÅR SE

Når jeg tar antrekksbilder til bloggen så er det ikke alltid det går som jeg vil at det skal. Noen ganger flyr håret mitt til alle kanter, og andre ganger legger jeg altfor mye vekt på feil fot og holder på å tryne. Eller så er jeg rett og slett ikke klar, og noen ganger blir selvfølgelig også disse situasjonene fanget på film. Disse bildene pleier jeg vanligvis ikke å dele på bloggen, men det hender seg at jeg gjør noen unntak og det tenkte jeg å gjøre i kveld. Håper alle har hatt en strålende helg!


Image and video hosting by TinyPicVil dere ha flere slike innlegg?

SALSA TIL 1999

Gjett om jeg fikk meg en god latter i sted, da! Plutselig dukket det opp en tanke i hodet mitt om at jeg burde sende melding og sjekke saldo slik at jeg fikk en liten oversikt over forbruket mitt denne måneden. Så tenkt, så gjort. Jeg skrev "saldo" i en tom melding og trykte send, for jeg tenkte at dette er et nokså vanlig ord og dessuten har jeg jo brukt det mange ganger før. Men der tok jeg grundig feil! Jeg oppdaget nemlig at min kjære autocorrect hadde endret "saldo" til "salsa" .....
FYLL LIVET MED PERFEKTE ØYEBLIKK

I dag var jeg en liten tur i sentrum med mamma, og vi var innom gartneriet hvor de også har en liten avdeling med diverse pynteting. Der fikk jeg øye på et bilde som jeg bare måtte ha. Det er ikke så ofte at bilder med norske sitat faller i smak hos meg, men denne gangen gjorde det det, og det som står der er jo faktisk helt sant også. Det er ingen perfekte liv, men vi kan fylle livet med perfekte øyeblikk. Dette er et budskap jeg selv er veldig glad i. Det er ikke nødvendig å være perfekt, det er de små øyeblikkene som betyr noe. Dersom man gjør det beste ut av det man har, så er det mer enn godt nok. Nå la jeg faktisk også merke til at blåfargen på bildet matcher med blåfargen på det nye sengetøyet mitt, så kult! Hehe!

Hva er et perfekt øyeblikk for deg?

FØRSTE SKOLEDAG

Hei dere! Det har vært ganske stille på bloggen de siste dagene, men jeg har hatt veldig lite å fortelle siden jeg stort sett bare har slappet av hjemme. I dag var min første skoledag på Høgskulen i Volda, eller i hvert fall min første dag på campus, ettersom den faktiske undervisningen ikke starter før på mandag. Det som først står for tur er fadderuka. Den begynte i dag med åpning av studieåret før det bar rett på informasjonsmøte for bachelorgraden i språk og litteratur og deretter for fordypningen i spesialiseringen man har valgt, som i mitt tilfelle er norsk siden det er det jeg har valgt å fordype meg i. Etter møtene var det rebusløp for fadderne og oss nye studenter. Det var veldig gøy!Når startet du på skolen og hvilken klasse går du i?

BILDER SIER MER ENN TUSEN ORD

Det er ingen tvil om at Side er et av mine absolutt favorittsteder. Det er tre dager siden vi kom hjem og helt siden da har jeg fundert over hva jeg skulle skrive om turen her på bloggen, men hodet mitt har vært helt tomt. Jeg har ikke fått ned et eneste ord, verken på laptopen eller på mobilnotatene mine som jeg ellers bruker til å skrive innlegg hvis det plutselig skulle dukke opp noe når jeg ikke har laptopen tilgjengelig. Det blir feil å kalle det skrivesperre, for det er det ikke. Ord har jeg nok av, men jeg føler at ingen passer til å beskrive oppholdet i Side, for det kan rett og slett ikke beskrives. Det er i hvert fall noe jeg synes er veldig vanskelig, for jeg trives så godt der og det er like gøy hver gang vi er der. Så i stedet for å bruke massevis av tid på noe jeg vet ikke kommer til å gå tenkte jeg å komme med en av de største klisjèene vi har, men som likevel ikke kunne vært mer sant - bilder sier mer enn tusen ord. Her er et lite bilderas fra uken min i Side:
-- -- --

There's no doubt that Side is one of my absolute favorite places. It's three days since we got home and since then I've been wondering what I should write about the trip here on my blog, but my head has been completely empty. I haven't been able to write a single word down. I don't want to call it a writer's block because that's not it. I have enough of words, but I still can't describe it because Side is such a lovely place and I love being there, and somehow that makes it hard for me to describe it. It's something I think you just have to experience to fully understand. So instead of spending a ton of time on trying to find usable words, I thought to come with one of the biggest clichès we have, but that still couldn't be more true - pictures say a thousand words. Here is a bunch of pictures from my week in Side:Hvor var du på ferie i år?

NORGES FINESTE BY

I de neste innleggene blir det en del snakking om ferien jeg nettopp kom hjem fra. Jeg har så mye jeg vil fortelle og bilder å vise! Men med det er sagt, så kommer jeg bare til å fortelle i grove trekk ettersom det ville blitt altfor mye å ta for seg om jeg skulle fortalt om absolutt alt. Jeg jobber fremdeles med å sortere bilder osv. Totalt importerte jeg vel rundt 700 bilder i går kveld, så det er en del, kameraet var ikke med hver eneste dag, så jeg er litt nysgjerrig på hvor mange bilder det ville blitt om jeg alltid hatt med kamera. Haha! Første stopp på reisen var Halden og Allsang på Grensen!

Som jeg har fortalt tidligere, så elsker jeg Allsang på Grensen-programmet. Å se det på TV får meg alltid i godt humør, og jeg har vært i publikum to ganger før (2008 og 2011) og jeg så veldig frem til å få oppleve det igjen. Denne gangen var ikke værgudene på vår side og regnet høljet ned, men showet var fantastisk så det var absolutt verdt det. I sommer har jeg hatt veldig sansen for sanger av norske artister som Katastrofe og Alexandra Joner, så det var veldig gøy å se de live. Fikk også se Innertier, Zara Larsson, Smokie, Lissie og Ole Paus som var gjesteprogramleder. Alt i alt var det en fin kveld på tross av regnet!Før vi reiste fra Halden torsdag tok vi turen tilbake til festningen siden vi hadde så god tid. Det har vi gjort hver eneste gang vi har vært i Halden, så var det veldig gøy. Utsikten fra festningen er helt fantastisk! For å være helt ærlig så er Halden et av mine favorittsteder i Norge. Jeg har alltid likt meg der, og i mine øyne er Halden faktisk en av Norges fineste byer! 
TURKEY THROUGH MY PHONE

Da var jeg altså hjemme igjen fra Tyrkia etter et fantastisk opphold. Uken har bestått av late dager ved bassengkanten, mye vandring i området rundt hotellet og innholdsrike kvelden i hotelrestauranten. Jeg kommer til å skrive mer om selve reisen senere, men følte for å komme med et lite innlegg. Internettforbindelsen var ikke alltid like god, men jeg må innrømme at det er litt greit med en pause fra de elektroniske dingsene av og til. I år hadde jeg også med meg speilreflekskamera, så jeg har selvsagt mange bilder jeg vil vise dere :) Men i første omgang tenkte jeg å vise dere noen av bildene jeg tok med mobilen. Vi snakkes!Hvor var du på ferie i år?

MY FAVORITE YOUTUBERS

Jeg har skrevet et innlegg om my favorite YouTubers tidligere. Innlegget kan dere lese HER. Den gangen nevnte jeg både norske og engelske - Elise "EllieLicka", Simon Karterud, Thomas "MrLieFilms", Bethany Mota, Ava Allan og Eva Gutowski "MyLifeAsEva". Alle disse er fremdeles blant mine favoritter, men siden sist har listen over hvem jeg abonnerer på blitt mye lengre, og i dag tenkte jeg å vise dere noen favoritter til.


Aspyn Ovard

Har du noen favoritt YouTubere?

LACE LOVE

Som flere av dere allerede vet så er jeg obsessed med blondedetaljer og jeg har vært det en stund nå. For bare noen år siden var ikke dette noe jeg så for meg at jeg plutselig skulle kjøpe mye av, men look at me now. Haha! Blonder er rett og slett noe av det fineste jeg vet om akkurat nå!
Genser fra New Yorker
Topp fra Bershka
Genser fra Nelly

Hva synes du om blonder?

VISSTE DU AT...

- Jeg har vært i 6 land utenom Norge: Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Ungarn og Tyrkia.

- Jeg har aldri farget eller stripet håret og tviler på at jeg noengang kommer til å gjøre det.

- Jeg er avhengig av YouTube, og det jeg liker best å se er DIYs, Expectations vs Reality og vlogs.

- Hver gang jeg reiser til et nytt land kjøper jeg alltid postkort og en nøkkelring.

- Jeg har et 16 siders langt tekstdokument på PC-en med engelske og norske sitat. Mitt favorittsitat er "Do more of what makes you happy".- Jeg er perfeksjonist, noe jeg ofte merker når jeg jobber med noe relatert til bloggen. Det kan fort gå bortimot fire timer fra jeg begynner å skrive et innlegg til jeg faktisk publiserer det.

- Før var jeg skikkelig kresen når det gjaldt mat. Jeg kunne virkelig ikke fordra bl.a kylling, ris eller kjøttdeig, men nå er dette noe av det beste jeg vet.

- Jeg har vært på Allsang på Grensen tre ganger: 2008, 2011 og 2015.

- Jeg kan være utrolig klumsete, noe dere har fått sett i et par videoer siden jeg mister selvutløserkontrollen til kameraet på gulvet hele tiden..

- Da jeg skulle begynne å øvelseskjøre, så hatet jeg å kjøre. Jeg syntes det var skikkelig skummelt, og jeg var redd for å gjøre noe feil eller det som verre var. Mamma og pappa måtte ofte tvinge meg inn i førersetet, og slik var det lenge etter at jeg fylte 17 år. Men så begynte jeg å ta kjøretimer en måned før jeg fylte 18 og forholdet mitt til bilkjøring forandret seg fullstendig. Jeg likte det bare bedre og bedre, og jeg ble sakte men sikkert trygg på meg selv som sjåfør. Nå er det litt over et halvt år siden jeg fikk lappen og bilkjøring er noe av det beste jeg vet.

MINE FAVORITTFILMERDet er helt umulig for meg å velge ut bare et par ting å si om filmen Letters To Juliet. Den formidler en historie om ekte kjærlighet på en veldig god måte, og jeg elsker det. I tillegg digger jeg hvordan kjærligheten spirer mellom flere av karakterene. If it's meant to be, it will be! Dessuten er Amanda Seyfried en av mine favorittskuespillere, og det gjør jo filmen bare enda bedre.

The Back-up Plan er et bilde på hvordan livet egentlig er. Fall in love, get married and then have a baby. Det er slik man gjerne tenker at det kommer til å bli, i hvert fall da man var yngre, men så er realiteten en helt annet. Synes faktisk at det er veldig kult at de har laget en film om akkurat dette, for da får man faktisk se at man ikke må følge en "fasit". Livet går sin gang, det som skjer, det skjer. Og det er ofte en mening bak det som skjer også. Filmen er jo også veldig morsom da!

Jeg elsker konseptet til Pitch Perfect. Man trenger ikke være like for å fungere godt sammen som et team og det er helt greit å være forskjellige. I tillegg handler det jo om sang og musikk, og det er jo noe jeg elsker. Den har vært blant mine favorittfilmer helt siden den kom ut. Jeg var veldig obsessed med soundtracket til filmen i en liten periode.

The Proposal synes jeg er en morsom og søt film. Noen av scenene er skikkelig komiske, og det er helt umulig å ikke le og bli i godt humør av det. Men som den håpløse romantikeren jeg er, så er ikke det den eneste grunnen til at jeg liker filmen. Det jeg liker aller best er selvfølgelig at de blir sammen på ordentlig mot slutten av filmen. Hehe!

Hva er din favorittfilm? 

FLOWERY PURPLE

Jeg har alltid vært veldig glad i smykker. En periode syntes jeg ringer var veldig fint og brukte mye av det. Jeg har både enkle ringer og både to- og tre finger ringer i skrinet, for at jeg en periode var veldig hekta på ringer. Når det kommer til smykker har smykkene mine som oftest vært veldig små og enkle. De har bare vært der som en fin liten detalj for meg selv som ikke har vekket særlig mye oppmerksomhet. Men de siste årene har jeg blitt veldig glad i store smykker, statement smykker. Akkurat nå har jeg bare et par, men de jeg har elsker jeg. Mine favorittsmykker er et lilla smykke fra Claire's og et som minner meg litt om blomstermønster fra Shein, samt et helt plain sølvsmykke med evighetsmerke på.

Hva er din favoritt accessorie?

MY BUCKET LIST

Det er så mye jeg vil gjøre og se, men skulle jeg nevnt absolutt alt hadde dette innlegget aldri tatt slutt. Write and publish a book, det har vært en drøm siden jeg var liten. Hvorfor vet jeg ikke, men drømmen har bare alltid vært der. Master the English language, det vil jeg virkelig. For noen måneder siden prøvde jeg faktisk å lese en bok på engelsk, og jeg brukte sikkert godt over en måned på den første boka. Når jeg leser på norsk bruker jeg fort bare et par dager på å lese ferdig. Kanskje til og med kunne snakke det flytende. Det hadde virkelig vært a dream come true. Fall in love, say I do and have children, enough said. Go to as many concerts as possible and meet my favorite YouTubers, hvilken fangirl vil vel ikke det? Hehe! Og jeg mener selvfølgelig konsertene til artister jeg liker. Jeg vil ikke dra på konsert bare for å dra på konsert, liksom. Det aller siste bilde jeg har tenkt å trekke frem, travel the world, er bare en kortfattet beskrivelse. Jeg vil kanskje ikke se hele verden, sannsynligvis er ikke det veldig realistisk heller, men det er veldig mye jeg vil se, mange steder jeg vil dra. New York, Paris, Verona, California, Amsterdam, også vil jeg tilbake til blant annet Krakow og Budapest.


Hva står på din bucket list?

JUST A LITTLE TOO MUCH = DIY!

Da jeg var i Budapest i mars kjøpte jeg en ferskenfarget topp. Det tynne stoffet og blondemønsteret ga meg en litt sommerlig følelse, men nå har det gått snart 5 måneder og jeg har ikke brukt den. Den har bare ligget i skapet, og i dag begynte jeg fundere på om det var noe jeg kunne gjøre med den. Toppen var ikke direkte stygg, men det var kanskje litt for mye. Plutselig fikk jeg en idè, også gikk jeg løs med saken. Det er et litt pirkete arbeid, men nå er toppen mye mer min stil og jeg liker det!

When I was in Budapest earlier this year, I bought this top. I thought it was really cool right away, but now it has been almost 5 months and I haven't used it at all. Today I decided that I should try to do something about it because the top was not exactly ugly, it was just too much. So I found a pair of scissors and below you can see the result. Now it is more my style and I like it!Hva synes du om toppen?

I DET SISTE

Det er tre dager siden jeg blogget sist, og jeg merker at det var litt herlig med en bitteliten pause. Jeg har ikke gjort så veldig mye utenom det vanlige, og det er helt greit med slike dager en gang i blant. Ellers har jeg begynt å pakke litt til Tyrkia, og med det mener jeg egentlig at jeg har nesten alt klart. Alt bortsett fra det man ofte pakker i siste liten - toalettsaker, håndbagasjen og andre småting som skal i kofferten. Det som ligger i kofferten ligger til og med brettet, og jeg skjønner egentlig ikke hvor jeg brukte så lang tid på det siden jeg uansett skal ta det ut igjen når jeg skal spille inn Pakk med meg-videoen. Jeg gleder meg veldig til å reise nå, det kommer til å bli skikkelig gøy å være på reisefot igjen!

Noe jeg alltid gjør før jeg skal på ferie er å fikse øyenbrynene mine. Det er egentlig utrolig hva man faktisk velger å gå gjennom, bare for å se litt bedre ut. Før hver napping føler jeg at øyenbrynene mine ser ut som en viltvoksende skog, og noen ganger tar jeg faktisk meg selv i å tenke at de er i ferd med å vokse sammen. For min del er det faktisk ikke voksingen som er verst, men nappingen etterpå. Jeg merket at det var en stund siden sist, for da jeg så meg selv i speilet etter jeg var ferdig så var jeg knallrød rundt øynene. Men det er verdt det, for jeg blir like fornøyd med resultatet hver gang!

// Today it's three days since I blogged last, and I haven't done anything special the last few days. Or I have almost finished packing for Turkey. Haha! I have also got my eyebrows done. That's part of what I like least with myself, and sometimes I actually think they look like a wild forest. On my part, it's not the waxing that is the worst, but the napping afterwards. It's unbelievable what we what we expose ourselves for, just to look a little bit better. But it's worth it, I am equally pleased with the results every time.Hva har du gjort i det siste?

TURKEY THROWBACK

Når dagene går i ett er det nesten umulig å ikke drømme seg bort litt. I dag er det bare 11 dager igjen til vi skal til Tyrkia, og jeg gleder meg som en liten unge. Jeg kan vel egentlig si at jeg har drevet med "mentale forberedelser" til turen i over to måneder allerede. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har sett meg selv i speilet og tenkt at dette antrekket er noe jeg definitivt skal pakke i kofferten. Hehe! Jeg har allerede begynt å småpakke litt siden det er langt ifra temperaturer egnet for shorts og bikini. Ingenting har blitt lagt i kofferten enda, men det skjer nok veldig snart. Tenkte faktisk å ordne en "Pakk med meg"-video før vi reiser. Jeg gjorde det i fjor, og det er kanskje en av mine favorittvideoer å gjøre. Hehe! Jeg kommer nok til å fortsette og drømme meg bort i de hundrevis av bildene jeg har fra fjorårets tur, så har valgt å slenge inn noen nedenfor. Også har dere fjorårets "Pakk med meg"-video HER, om noen skulle ha lyst til å se den. Vi snakkes!

// Here's some pictures from last year's trip to Turkey. Today it's only 11 days until we go back. I have actually been mentally preparing myself for the trip over the last few months, thinking out outfits to pack in my suitcase for the trip. Hehe! I also have to admit that I have started back a little bit since the weather here isn't suitable for shorts and bikini. It's raining and a little cold, so I'm really looking forward to go to Turkey!Skal/har du vært på ferie? I så fall, hvor?

BRAND NEW DESK

Hei dere! I dag startet dagen med en liten svipptur til Ørsta med foreldrene mine. Pappa ble forvist til baksetet, i og med at det var jeg som kjørte. Det var veldig deilig å sitte bak rattet igjen. Nå som det er sommerferie har det ikke blitt så mye bilkjøring på meg siden jeg deler bil med pappa og han bruker den til jobb. På dagtid er jeg stort sett hjemme og trenger ikke bil uansett, så det fungerer helt fint. Skulle det være en dag jeg vil/må ha bil vet jeg at jeg bare trenger å si ifra, så ordner det seg. Uansett, på vei hjem fra Ørsta dro vi innom posten for å hente en pakke jeg hadde bestilt. Saken er den at de siste par årene har senga fungert som mitt "gjøre lekser og lese til prøver"-sted, og det sier seg kanskje selv at det ikke akkurat er en heldig kombinasjon. Derfor har jeg en liten stund vært på utkikk etter nytt skrivebord, men jeg har maksimalt med plass på rommet, så utfordringen var å finne ett som ikke tok så veldig mye plass. For noen dager siden fant jeg et skikkelig fint på Ikea sine nettsider. Passet perfekt gjorde det også!


NEXT CHAPTER

Hver eneste torsdag benker hele familien opp foran TV-en for å se Allsang på Grensen. Det har vært en tradisjon i mange år. Jeg vet ikke hvorfor, men det programmet får meg alltid i godt humør. Det var intet unntak i dag, men det var ikke den eneste grunnen til at smilet er på plass i kveld. Jeg har nemlig fått tilbud om studieplass på førstevalget mitt, Bachelor i Språk og litteratur på Høgskulen i Volda, og dette takket jeg selvfølgelig ja til. Det er litt vanskelig å sette ord på den enorme gleden jeg føler akkurat nå, men det er veldig gøy når det går den veien man vil!

Hva skal du til høsten?

En annerledes smoothie

For noen uker siden fikk jeg et lite innfall. Hadde det ikke vært deilig med en smoothie-is? En med jordbærsmak selvfølgelig. Det tok litt tid før jeg faktisk gjorde noe med det, jeg er litt treig sånn, men smoothien ble laget, fordelt og satt i fryseren til slutt. Hehe! Og isen var uten tvil god, den, og jeg skal helt klart spise de resterende også, men skal jeg være helt ærlig, så tror jeg nok at jeg foretrekker smoothien i flytende form!

En helt vanlig dag

Bare to uker til, det skal jeg klare. Ikke at jeg har så mye valg, men ja, dere skjønner tegninga. For øyeblikket sitter jeg godt plassert under dyna. Ikke fordi det er kaldt, det er snarere tvert i mot, men det er liksom litt koselig likevel. I dag har det skjedd svært lite, men slik blir det jo ofte om sommeren når sola holder seg borte. Da blir det ofte til at musikken dundrer ut av høytalerne, og man faller for fristelsen om å sette på en film eller se noen episoder av favorittserien. En gang i blant er dette selvfølgelig helt OK, men det blir en smule ensformig i lengden. Jeg gleder meg i hvert fall veldig til å reise bort! Ellers tenkte jeg å kjøre i gang en spørsmålsrunde eller noe sånt snart, hva tenker dere om det?
Sommeråpent!I går var en sinnsykt bra dag, eller det blir vel mer korrekt å si en sinnsykt bra kveld da det var da det skjedde mest. NRK Sommerbåten lå til kai i Ulsteinvik, så da dro vi dit for å se på Sommeråpent. Vi gikk ned på kaia for å se litt og plutselig befant vi oss midt i smørøyet - rett ved siden av der vi stod skulle de gå frem og tilbake med kameraene. Selv om jeg ikke fikk sett så mye av det som skjedde rundt omkring siden jeg er så lav hadde jeg i hvert fall god utsikt til programlederne.

Denne ukens programledere var Atle Pettersen og Nadia Hasnaoui, og det var jo veldig gøy siden jeg vet godt hvem de er. Nadia husker jeg som ei jeg så opp til i barndommen. Hun var jo programleder på MGPjr i noen år som var et program jeg elsket da jeg var liten. Siden har jeg sett henne som programleder i mange andre programmer, og jeg synes fremdeles hun er veldig dyktig. Også har vi Atle da! Han har vært favorittartisten min i mange år, og jeg har sett han flere ganger. Å ta bilde med han har alltid vært en drøm, men den drømmen har ikke gått i oppfyllelse før nå. Etter sending i går var det derimot mulighet for å ta bilde med dem. Jeg holdt nesten på å feige ut, sjenert som jeg er, men nå er jeg veldig glad for at jeg ikke gjorde det. Disse skal jeg henge opp på veggen, hehehe ;)Hva har du gjort i helgen?

Lately through my phoneHer er noen bilder som har blitt tatt med telefonen min de siste ukene! Før var jeg sånn at jeg hadde med meg kameraet overalt, men med tiden har det blitt mindre og mindre av det. I hvert fall i enkelte situasjoner. Tar jeg for eksempel en snartur til Ålesund, så er det mye mer handy å fiske Iphonen opp av lomma enn å drasse med seg det store kameraet overalt. Eller om jeg møter en venninne jeg ikke har sett på en stund, så er mobilen der med engang for å forevige møtet. Vi stiller oss ikke opp for å bli tatt bilde av med speilrefleksen når vi like gjerne kan ta en selfie som fungerer like godt selv. Gjennom telefonen blir alt mindre "oppstilt" enn det er når jeg ellers tar bilder til bloggen, og det liker jeg. Bildene overfor er fra Snapchat og Instagram som jeg bruker hele tiden. Der er jeg også mye mer personlig og spontan enn jeg er på bloggen. Håper alle får en strålende dag videre!

Et mini maraton

Ingenting er bedre enn å pakke dyna rundt seg og skru på en god film. Jeg elsker filmer, og det har jeg gjort siden jeg var liten. Min første favorittfilm var faktisk The Prince and Me, en romantisk komedie, og disse to sjangrene er fremdeles blant mine favorittsjangre innen film. En annen ting jeg elsker er Disney. I mine øyne blir man ikke for gammel for Disney, uansett om man prøver aldri så hardt. Selv om jeg ikke ser på det fast hver eneste dag lenger, så vil de gode minnene alltid være der. Men i dag fikk jeg imidlertid veldig lyst til å se Camp Rock-filmene, og da gjorde jeg som beskrevet i innledningen av dette innlegget. Også hadde jeg et lite film maraton med meg selv. Sang med på sangene og det ble sikkert et par dansetrinn innimellom også. Hehe! Som liten pleide jeg alltid å irritere meg fordi jeg aldri forstod helt og fullt hva de sa på grunn av engelsken, men nå som dette ikke er tilfelle lenger, er det en sann fryd å se på hvilken som helst film. Hva er din favorittfilm?Smoothie craving

De siste dagene har jeg hatt skikkelig craving etter smoothie. I fryseren fant jeg frosne bringebær og en fantasy blanding med jordbær og banan, men det var en ting som manglet. Derfor bar det rett inn på butikken for å kjøpe yoghurt. Til tross for det lille mangfoldet av bær i fryseren falt valget likevel på min all time favorite som er en ren jordbærsmoothie. Med et lite jordbær på toppen ble det helt perfekt! Hva er din favorittsmoothie?
Details in my room

Håper alle hadde en fin dag i går! Skikkelig kjipt at gråværet har kommet tilbake, men gårsdagen var heldigvis veldig fin. Da var vi på en liten båttur før vi dro til sentrum og kjøpte slush. Avsluttet kvelden med å grille pølser på grillen og spille litt badminton. En herlig sommerkveld! I dag har jeg bare ryddet rommet og slappet av litt, så tenkte å dele noen bilder av gjenstandene jeg liker aller best på rommet mitt som jeg tok for en stund tilbake. Hvordan har dagen din vært?

Nelly favorites

                                                                                                                                                                                                               // inneholder adlinks

Flere ganger om dagen plinger mobilen, for å informere om at jeg har fått mail. Som mange andre abonnerer jeg på Nelly. I det siste har det dumpet mailer fra dem opptil flere ganger i uka, og noen ganger er det så godt som umulig å ikke falle for fristelsen om å stikke innom nettsiden. Det er i hvert fall jeg veldig flink til. Her er noen av mine favoritter fra Nelly den siste tiden!


1. HER // 2. HER // 3. HER

4. HER // 5. HER


6. HER // 7. HER // 8. HER


9. HER // 10. HER

Har du noen favoritter på Nelly?

Mitt navn er Hanne og jeg er 19 år. Jeg kommer fra og bor i Herøy. Studerer Språk og litteratur ved Høgskulen i Volda. På denne bloggen skriver jeg om min hverdag, outfits, foto, mote og andre ting som interesserer meg.

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsing:
  • he-96@live.no

    Follow on Bloglovin
  • hits